Sommarfestival

Vi rodde det i hamn!

I ett år planerades festivalen Mellan skogar, berg och dalar av föreningen Musica Viva. Sedan kom Coronapandemin. Skulle vi satsa eller skulle vi avboka alla artister och ställa in det hela? - Vi körde!

Hela festivalen startades med invigningskonerten ”Operastjärnorna på Rådhuset”. Sedan löpte dagarna på med konserter på olika platser i Söderhamns kommun. Vid flera av evenemangen berättades olika texter ur Söderhamns historia. Vad hände för 400 år sedan?

Vi har haft musiker som törstat efter att få spela och vi har haft publik som törstat efter livemusik. Stämningen har varit allt från glad och förväntansfull till allvarsam och nära på melankolisk.

Totalt har 12 konserter spelats under sammanlagt 9 dagar. Vi har även haft slöjd- och hantverksdagar. Kring alla tillfällen och evenemang har vi haft med oss ett säkerhetstänk. Vi har bl.a. desinficerat, markerat och möblerat med gott mellanrum mellan platserna. Och informerat publik. Allt detta för att alla skulle känna sig så lugna och trygga som möjligt.

Denna festival har genererat ett stort antal arbetstillfällen. Vi har också fått nya medlemmar, mött en nöjd publik och blivit en mer sammansvetsad styrelse.

Musica Viva är stolta, glada och tacksamma. Tacksamma för allt stöd och för våra fantastiska samarbetspartners. Och såklart tacksamma till alla som besökt oss, över 400 stycken!

Trots den tid vi alla lever i just nu så gjorde vi det. Vi rodde det i hamn!
- Ingela Lindkvist, sekreterare

Vi öppnade dörrarna till festivalen och vi stängde dörrarna till festivalen. Bakom finns sommaren med allt positivt. Vi sparar det för att kunna blicka tillbaka. Vi öppnade dörrarna till festivalen och vi stängde dörrarna till festivalen. Bakom finns sommaren med allt positivt. Vi sparar det för att kunna blicka tillbaka.

Mellan skogar berg & dalar

Klicka på bilden för att läsa mer

Medlemsbrev

Klicka på bilden för att läsa medlemsbrevet

Musik och hantverksveckan

29 juni - 23 augusti 2020

Finalkonsert - Söndag 23 aug

Jazz på svenska - Fredag 21 aug

Sjung med oss mamma - Lördag 1 aug

Vi webbsänder den 29 juni!

Trippelt Werre -
Lördag 1 aug

Mellan skogar, berg & dalar

Klicka på bilden för att öppna programmet